A Japán diéta egyáltalán nem bonyolult nem kell minden nap suhit vagy más hagyományos japán ételeket enni elég ha betartjuk az alapszabályokat:
- A leginkább kedvelt és ajánlott ételek a rizs, a halfélék, a szója, a különböző zöldségek és gyümölcsök. Elsősorban ezekből állítsuk össze az étrendünket.
- A japán adagok meglehetősen kicsik - ezekhez képest nem csak egy amerikai, de egy európai porció is extra méretűnek számít. Szeljünk keveset, így még akkor sem esszük túl magunkat, ha mindent elfogyasztunk a tányérunkról.
- A reggeli a nap legfontosabb étkezése, és Japánban elképzelhetetlen a miszoleves nélkül - de ehelyett természetesen ihatunk zöld teát is.
- A japánok kevés zsiradékkal főznek, és alapvetően sokkal jobban kedvelik a nyers ételeket, mint a sült-főtt fogásokat.
- A kenyeret általában rizzsel helyettesítik.
- A japánok sokkal jobban kedvelik az apró, ízletes és gyümölcsös desszerteket, mint a krémes, vajas, kalóriadús édességeket.
- A japán nők nem sanyargatják magukat: mindent megkóstolnak, amit csak megkívánnak, de csak néhány falatot esznek belőle. Ha mi is így teszünk, biztosan nem lesz szükségünk diétára.
- Végül: ne tömjük magunkat puffadásig. Együnk nyugodtan, kényelmes tempóban, és próbáljuk meg akkor abbahagyni az étkezést, amikor 80 %-ig van tele a gyomrunk.
Mintaétrend egy napra:
Reggeli: zöld tea, misoleves
Tízórai: gyümi tetszés szerint
Ebéd: 15 dgk rizs szójaszósszal
Uzsi: gyümi tetszés szerint
Vacsi: 20 dkg avokádós rizs
forrás: asszem Nők lapja+Midori xD |