Japánban az édességek nagyon széles skálán mozognak legfőképpen a gumicukrok, amik mindenféle színben, ízben, és méretben és árkategóriában megtalálhatóak. Azonban a japán gumicukrok nem igazán hasonlítanak a nálunk ismert zacskós maci, vagy más formájú édességre. A japán gumicukrot, leginkább egy rúd sonkához tudnám hasonlítani, csak mondjuk zseléből és más színnel. Ezenkívül azt is fontos tudnunk, hogy japánban az édesség szó nem igazán azt jelenti mint itt nálunk, sőt japánban pl. az édes babos sütemény, vagy a babzselatin is édességnek számítanak. Még olyanok is vannak, akik olyannyira megszállottjai a babos édességeknek, hogy minden elkészítési módot kiakarnak próbálni. De akiket ez esetleg elriasztana hadd nyugtassam meg, hogy gumicukrokban vannak (számunkra) megszokottabb ízek is, mint a gyümölcsös, vagy a kevésbé furcsa a zöld teás ízű.
|