A japán furcsaságokhoz, a konyhaművészetük is hozzátartozik, hiszen, a nyugati ember számára még viszonylag elfogadható ételeken túl, ott vannak, azok a fogások is, amire már a legtöbben azt mondják, hogy "oké jól laktam". Pedig másképpen is szemlélhetjük a dolgokat. A bogarak/rovarok, és csúszómászók, nagyon egészségesek, és teli vannak fehérjével, akárcsak a húsételek. Mindazonáltal, beismerem, én is elborzadtam a kép láttán. Azért tény, hogy nem ezeket eszik minden nap, és nem is ez a jellemző, hiszen minden ember mást szeret, és még a japánok között is van, aki kifejezetten nem szereti az efelé ételeket, hiszen nem vagyunk egyformák. Természetesen, nem kötelező, megkóstolni az ilyen ételeket, ha valaki nagyon undorodik a dologtól, de nem káros, nincsenek mellékhatásai, bár az elképzelhető, hogy valakinek nem bírja a gyomra, mert nem ehhez van szokva. Ha esetleg, még sem akaróddzuk megkóstolni, akkor sem fognak megkövezni érte, még japánban sem, ilyen esetben illedelmesen, együnk a többi fogásból valamivel többet, és fogjuk arra, hogy már jól laktunk, és az elfogyasztott étel pompás volt. A japánok ugyanis kifejezetten szeretik a bókolnak nekik, így sokkal inkább hajlandóak lesznek szemet hunyni e fölött az apróság fölött.
|