A World Bank Group legutóbbi statisztikája kijelentette hogy az egész világban a japánoknál van a leghosszabb élettartam. Átlagosan a férfi 78 míg a nő 85 évet él. De vajon mi a titkuk?
A hosszú élettartam, első titka: Hal evése vörös hús helyett ami csökkenti a szívrohamok kockázatát.
A Japánok rengeteg halat esznek, alapvető termék a legtöbb ételben. A vörös hús drágább és kevesebben is fogyasztják. A hal sokkal egészségesebb. A Japánok nem csak nyersen fogyasztják a halat, hanem rengeteg módja van; grillezett, sült, bakonezett és stb. A Japán nők szerint a haltól sokkal szebb lesz a bőrük.
A koszú élettartam, második titka: A szójabab terméket csökkentik a magas vérnyomást, nagy fehérje forrás és lassítja a szívbetegséget.
A Japán konyhában a tofu és a szójabab szintén alapvető termék. Tekintve hogy a húsból készített ételek zsírosak, a tejtermékek pedig növelik a koleszterint szintet, érdemes tudni hogy ezek az ételek növényekből készültek és megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmaznak. Szójaszósz, tofu, és natto (szójabab nyers tojással, és rizzsel) néhány szójababtermékek amiket naponta fogyasztanak.
A hosszú élettartam, harmadik titka: A búza és a hajdina (Ázsiai növény) elősegítik az emésztést.
A keményítők fogyasztása ritka, és általában nem is szokás fehér lisztet használni. A tészták többnyire búzalisztből vagy hajdinalisztből készülnek. Mindkettő egészségesebb a fehér lisztnél.
A hosszú élettartam, negyedik titka: Kisebb adagokat!
Japánban az az érdekes hogy az emberek sokszor esznek kicsi adagokat. Ám azok a kicsi adagok is nagyon egészségesek.
A hosszú élettartam, ötödik titka: Az oolong tea (Thaiföldön és Kínában honos) nagyon egészséges.
Végül, a Japán zöld tea vagy a Kínai oolong tea amit hidegen/forrón isznak szintén több egészségügyi haszna is van. Az oolong teát többnyire ebéd közbe isszák és jó hatással van az emésztőrendszerre.
Ez az öt titok segít megmagyarázni, hogy a japánok miért annyira egészségesek.
xLDen>hu GoogleC
egészségesek
|