Japánban összesen 474,048 étterem van, és ez az egyik legnagyobb összeg. Eddig egy étteremben volt hogy 266 ember ült bent.
Az első számú az Egyesül Államok ahol 566,020 étterem van, és a legnagyobb szám 547 ember.
Japánban nagyon olcsó éttermekben enni. Viszont az országban egy szupermarket jóval drágább, mint Európában.
És ez az ok amiért annyian járnak inkább étterembe, mint otthon főznek, hiszen ha megveszik a szupermarketben a hozzávalókat az egy kicsit drágább lenne mint az étterem.
Ezért egyre több és több étterem nyílik, viszont az ár talán az egyik legalacsonyabb a világon.
A Japán éttermek másik közös jellemzője a szakosodás. Mindenhol arra szakosodnak hogy a saját specialitásukat készítsék el, például takoyaki étterem vagy gyoza étterem. A Japán emberek ezt pedig nagyon szeretik, mert ha elmennek egy sushi étterembe ott csak azt szolgálnak fel, különböző ízekben.
Egy másik érdekes dolog; az éttermek a szigetországban nem szeretik ha a vendég sokáig időz ott. A legjellemzőbb példa a ramen éttermek: ha 20 percél tovább maradsz a dolgozók elkezdenek gonoszan méregetni, célzásként, hogy ideje menni. Mivel van ahol csak 15-20 ember fél el, és hogy menjen az üzlet inkább egy vendég legyen kevesebb időt, és jöjjön a többi.
(kattrá)
|